Waarom ben je begonnen met zwemmen?

We vroegen jullie een tijdje geleden welke vragen jullie graag beantwoord zien. Dit kan gaan over van alles! Omdat de USWIM coaches samen meer dan 100 jaar professioneel hebben gezwommen, hebben we veel ervaring en daarom veel tips voor jou.

Er zijn veel vragen binnen gekomen en elke maand beantwoorden we er één. We beginnen met de volgende vraag:

Waarom ben je begonnen met zwemmen?

USWIM coach Inge is in 1992 begonnen met zwemmen. Toen was ze 7 jaar en zat ze ook op turnen. Maar hoe kwam ze nou in het zwembad terecht? Simpel: twee van haar vriendinnetjes zwommen ook en vroegen haar een keer mee te gaan naar de zwemtraining.

Het bleef niet bij één keer want Inge was meteen verkocht. Bij LZ&PC de Haaien in Leusden trainde ze steeds een beetje meer en gingen de prestaties ook vooruit. Na een verhuizing naar Heerenveen, bleef ze met veel plezier zwemmen en ging het steeds beter.

De keuze om professioneel te gaan zwemmen, kwam in 20o3. Inge was toen net klaar met het VWO en verhuisde om bij een professionele ploeg te gaan zwemmen. Veel trainen, veel reizen en grote toernooien zwemmen was wat Inge supergaaf vond en daarom heeft ze het zwemmen als professional ook tot 2016 volgehouden!

Ook een vraag? Stuur ‘m naar info@uswim.nl.

Categories: Nieuws