USWIM CAMP – zwemkamp

Het leukste zwemkamp van Nederland.

Het allereerste USWIM zwemkamp zit er op! De vier dagen zijn voorbij gevlogen en alle zwemmers (en coaches) zijn moe maar voldaan weer huiswaarts gekeerd.

Trainingen

zwemkamp

Elke dag werd er een landtraining en een zwemtraining afgewerkt in het zwembad. Tijdens de landtrainingen werd er geleerd welke oefeningen je op het droge kunt doen om een betere zwemmer te worden. Oefeningen voor het verbeteren van de romp stabiliteit, de coördinatie en de lenigheid werden afgewisseld.

Voorafgaand aan het kamp hadden alle zwemmers aangegeven aan welke slag zij graag meer aandacht wilden besteden. In kleine groepen van 6 of 7 zwemmers, kreeg iedere zwemmer oefeningen en aanwijzingen om de techniek te verbeteren. USWIM coach Lia begeleidde de schoolslag groep. Rugcrawl werd er geoefend bij USWIM coach Bastiaan. Als je de vlinderslag of borstcrawl wilde verbeteren, werd je begeleidt door USWIM coach Inge. Op deze manier trainde iedere zwemmer bij een ervaringsexpert!

Workshops

Het overdragen van kennis vanuit eigen ervaring staat centraal bij USWIM. Vanuit deze visie werden er ook twee speelse workshops georganiseerd. De eerste ging over de Olympische Spelen. Samen hebben de coaches meegedaan aan 5 Olympische Spelen en daar valt heel wat over te vertellen!

Bij de tweede workshop stonden voeding en zelf koken centraal. In teams werd er een gezond drie-gangen diner gemaakt en het resultaat viel erg in de smaak!

Teambuilding

Op de eerste dag kwamen er 19 individuele zwemmers het zwembad in gelopen maar na vier dagen kamp was er 1 groep zwemmers. Een quiz met en over elkaar zorgde meteen de eerste avond voor hilariteit en uitdaging. Samenwerken tijdens de Olympische speurtocht en de military challenge was noodzakelijk. Maar ook tijdens het koken in teams is samenwerken belangrijk!

Mystery guests

De spanning werd opgevoerd door van tevoren niet bekend te maken wie er langs zou komen tijdens het USWIM CAMP. De eerste gast was topzwemster Moniek Nijhuis. Samen met USWIM coach Lia verzorgde zij een schoolslag clinic voor de hele groep. Dit was erg speciaal want wanneer krijg je nu training van de twee dames die samen alle Nederlandse schoolslag records op hun naam hebben staan?

 

Het leger heeft vele raakvlakken met de topsport en daarom werd de eerste dag afgesloten met een military challenge. Een echte militair uit het leger kwam langs en de zwemmers leerden vanuit een andere hoek over teambuilding. Deze challenge was zeker ook een uitdaging op het sportieve gebied met spierpijn de volgende dag als gevolg!

zwemkamp

Expeditie USWIM

Tijdens de verschillende activiteiten konden er per groep of soms individueel punten verdiend worden voor Expeditie USWIM. Alle punten bij elkaar opgeteld zorgden voor de uiteindelijke nummers 1, 2 en 3. De winnaars kregen prijzen die beschikbaar waren gesteld door Arena!

Afsluiting

Lia legt uit

Time flies when you’re having fun. Aan al het goede komt een eind en zo ook aan dit zwemkamp. Bastiaan, Lia, Inge en fysiotherapeut Bas hebben geweldig genoten en hopen dat de deelnemers deze ervaring voor altijd bij blijft. Sneller en beter leren zwemmen is belangrijk maar plezier staat voorop!

Goed nieuws!

Dit zwemkamp is afgelopen maar er volgen meer! Kijk hiervoor meer informatie!

 

 

 

Categories: Geen categorie, Nieuws