USWIM CAMP – meivakantie 2019

Maar liefst 26 zwemmers stonden op vrijdagmiddag te trappelen om te kunnen beginnen met het USWIM CAMP van de meivakantie. 5 topcoaches (Lucas, Arjan, Moniek, Noa en Inge) hadden de voorbereiding van het kamp op zich genomen en zouden de zwemmers gaan begeleiden. Gaaf en spannend voor zowel de zwemmers als de coaches!

Vrijdag

Op vrijdagmiddag verzamelden we in de groepsaccommodatie in Austerlitz (vlakbij Zeist). Doordat het vakantie was, stond er weinig file en waren alle deelnemers ruim op tijd. Zo konden we mooi op tijd van start!

We starten elk kamp met een korte presentatie voor de zwemmers en hun ouders. De coaches stellen zichzelf voor, groepsindelingen worden bekend gemaakt, regels worden alvast een keer doorgenomen en ten slotte is het tijd om de ouders uit te zwaaien.

Uitleg door coach Arjan

Tijd om de spullen uit te pakken, te gaan eten en daarna voor het eerst te gaan zwemmen. Zo’n kamp is erg gaaf enzo maar het allerleukste is natuurlijk ZWEMMEN! Een dus trappen we af met een techniektraining. De zwemmers doen schoolslag bij Moniek, Rugcrawl bij Arjan en borstcrawl bij Noa. Lucas en Inge maken ondertussen van elke zwemmer onderwaterbeelden voor de techniek-analyse.

Als de training er op zit, gaan we snel weer naar de accommodatie en is het bijna tijd om naar bed te gaan. Bijna… Want zwemster Shirley is jarig en dus zingen we voor haar en eten we een taartje. Daarna is het wel echt bedtijd en tot de grote verrassing van de coaches is het heel snel stil op alle kamers!

Zaterdag

In de ochtend zwemmen we 2 uur en doen we nog een half uur landtraining.

Landtraining

De landtraining is een soort warming up voor het zwemmen en we richten ons op flexibiliteit en coördinatie. De zwemtraining heeft verschillende focuspunten. Zo gaan we (natuurlijk) aan de slag met techniek maar doen we ook een stukje duur. We sluiten af met wat sprintjes in de vorm van een estafette.

Bij de accommodatie staat bij terugkomst de lunch alweer klaar. Wat boterhammen gaan er bij iedereen wel in! Er is hierna wat tijd voor jezelf en de meeste zwemmers laten zien dat ze de voetbal en de tafeltennistafel toch ook wel heel erg leuk vinden.

Stormbaaaaaaan

Op het middagprogramma staat een spellen circuit maar omdat het erg slecht weer is, valt dit letterlijk een beetje in het water. We doen wel alle spellen en fanatiek wordt er gestreden om met het team als winnaar uit de bus te komen. We kortten het programma wel een beetje in want het regent af en toe echt heel hard!

’s Avonds is er voor de zwemmers en ouders een half uurtje ingelast om even met elkaar te bellen. Voor de meeste zwemmers (en ouders…) is het toch wel spannend om een weekend van uit te gaan en dan is het wel fijn dat je even met elkaar kunt bellen.

Hierna volgt nog de traditionele zaterdagavond-quiz. Het thema is dit keer Olympische Spelen met een oranje randje want het is ten slotte Koningsdag. Welke sporter heeft de meeste Olympische medailles voor Nederland gewonnen en wat zijn de favoriete sporten van Prinses Amalia? Weet jij het?

Zondag

De coaches

Na wederom een goede nacht, is de laatste dag alweer aangebroken. Vandaag zwemmen we zowel in de ochtend als in de avond. Voor beide trainingen doen we ook weer een landtraining. USWIM-coach Lia Dekker heeft zich deze zondag ook bij de coaches gevoegd. We willen kwaliteit bieden en vandaag hebben we de luxe om 6 coaches te hebben voor 26 zwemmers!

Tijdens de ochtendtraining doen we een groot circuit met “skills”. Er zijn 6 stations en bij elk station wordt een ander aandachtspunt behandeld. Zo werken we aan starts, keerpunten van de borst/rug en school/vlinder, finishes, onderwaterfases en aan snelheid.

In de middag is het tijd voor het bespreken van de techniek-opnames. Elke zwemmer bespreekt met een coach de beelden. Een USB-stick met de opnames en een document met tips en techniek oefeningen krijgen de zwemmers mee naar huis zodat ze de beelden later nog eens kunnen bekijken of de opnames kunnen bespreken met de trainer van de club.

Het weer is vandaag iets beter en dus is het voor de zwemtraining tijd om weer even lekker naar buiten te gaan. We spelen met z’n allen levend stratego en dit blijft toch een van de favoriete spellen van heel veel zwemmers (en coaches).

Als alle spullen zijn ingepakt, gaan we richting zwembad voor de laatste zwemtraining. Ook nu werken we weer aan techniek. De zwemmers mogen zelf de slag kiezen waar ze aan willen werken en in kleine groepen gaan we aan de slag. Langzaam druppelen ook de ouders het zwembad binnen en is het tijd voor een grote, laatste estafette. De zwemmers weten van geen ophouden en

De zwemmers!

we doen snel nog een paar extra estafettes en dan is het tijd voor het weerzien met paps en mams.

Het kamp is voorbij gevlogen en alle coaches hebben enorm genoten van deze grote groep enthousiaste zwemmers!

We kijken nu alweer uit naar het volgende zwemkamp en dit is al in de zomervakantie!!! Lijkt het je ook gaaf om hier aan mee te doen? Dat kan want er zijn nog wat plekken vrij. Kijk snel voor meer info over het kamp van de zomervakantie!

Categories: Nieuws