Maarten Brzroskowski

Met de loopbaan van Maarten Brzoskowski is het na zijn debuut als 17-jarige zwemmer bij de EJK van Antwerpen 2012 snel gegaan. Als Benjamin van de ploeg (bij de heren dan) kwalificeerde hij zich tijdens de Swim Cup in april 2014 voor de EK in Berlijn via de speciale limieten voor 18 t/m 20-jarige zwemmers ruimschoots op de 800 en 1500 meter vrije slag.

Sinds die uitverkiezing traint hij in de NTC-groep van Marcel Wouda met o.a. de lange afstand zwemmers Ferry Weertman en Marcel Schouten.

De EK-deelname met klasseringen in de middenmoot en drie pr’s vormde de springplank naar weer een nieuwe fase in de carrière van de jonge Brabander. In december 2014 kwalificeerde Brzoskowski zich via de aangepaste limiet voor leden van het KNZB Olympic Talent Team voor de wereldkampioenschappen 2015 in Kazan. Belangrijkste afstanden bleven de 800 en 1500 meter vrije slag, waarop de fysiotherapie student in Tilburg 2014 eveneens de Nederlandse korte baan titels greep en op de langste afstand zelfs trainingsmaat Ferry Weertman versloeg.

Bron: Zwemkroniek.com

Comments are closed.