About

Eerste zwemtraining

1993 was het jaar dat Inge Dekker haar eerste zwemtraining kreeg. En dat resulteerde uiteindelijk in een lange carrière als topzwemmer.

Nu, 23 jaar later, is het tijd om alle opgedane kennis en ervaring te delen met de nieuwe generatie! Om jonge zwemmers te helpen hun techniek te verbeteren en ze daardoor sneller te laten zwemmen.

Oprichting USWIM

Gedurende haar zwemcarrière heeft Inge bij veel verschillende clubs gezwommen, in binnen- en buitenland. En samengewerkt met verschillende coaches. Allen met hun eigen visie op trainingsbeleid. Inge heeft vele wedstrijden gezwommen; zo klein als regionale wedstrijden, zo groot als wereldkampioenschappen en zelfs Olympische Spelen. Ze heeft blessures gehad, tegenslagen gekend, maar is overal sterker uit gekomen. Inge realiseerde zich dat ze door al deze ervaringen veel waardevolle kennis heeft die ze in een zwemtraining kan toepassen. Het leek haar leuk om deze kennis te delen met andere gepassioneerde zwemmers. Vandaar dat ze USWIM heeft opgericht!

All-round zwemtraining

Wat we zien, is dat veel jonge zwemmers met talent en passie (te) vroeg een punt achter hun zwemcarrière zetten omdat de stijgende lijn in hun zwemprestaties stagneert. Dit willen we voorkomen! Doordat we verschillende soorten zwemtrainingen aanbieden, bieden wij zwemmers de kans om daadwerkelijk te verbeteren. We hebben alle technische kennis in huis die een zwemmer nodig heeft om zijn/haar techniek te perfectioneren. Daarnaast focussen we op thema’s als voeding, herstel en wedstrijdvoorbereiding. Deze onderdelen zijn niet alleen heel belangrijk, ze kunnen zelfs doorslaggevend zijn op weg naar topprestaties. Door een kijkje te geven in het leven van de topzwemmer hopen we zwemmers te motiveren en te stimuleren het maximale uit hun zwemcarrière te halen!