Het herfstvakantie zwemkamp.

Het laatste zwemkamp van 2017 zit er alweer op!

In het weekend van 20 t/m 22 oktober stond het eerste herfstvakantie zwemkamp gepland. Op

zwemtraining

vrijdagavond verzamelden zwemmers en ouders bij de accommodatie in Nunspeet.  Na een kort welkomspraatje met informatie over het kamp gingen de ouders weer naar huis en bleven de zwemmers over.

In het begin is alles nieuw en de meeste zwemmers kenden elkaar niet. Maar tijdens het diner kwam daar al snel verandering in! In het begin werd er zachtjes gepraat en afgetast maar al snel werd er harder gepraat en gelachen. Uiteindelijk hebben de zwemmers toch allemaal wat met elkaar gemeen!

Op de eerste avond stond ook al meteen de eerste zwemtraining in de planning. Het zwembad is vlakbij de accommodatie en makkelijk te lopen. Een korte wandeling is nog best spannend in het donker en helemaal met Halloween… Na 10 spannende minuten kwamen we gelukkig aan in het zwembad en gingen we aan de slag.

Deze training stond in het teken van een korte kennismaking met techniek van de schoolslag en de vlinderslag. Trainer Lucas nam de schoolslag voor zijn rekening en trainer Inge zorgde voor de vlinderslagopdrachten. Hierna was het snel terug naar de accommodatie voor een bakje kwark en een goede nachtrust.

Moe worden we niet…

Op zaterdag stond er een landtraining en een lange zwemtraining op het programma. De landtraining begon rustig met wat oefeningen om de spieren op te rekken maar eindigde wat steviger met buikspieren en stabiliteits-oefeningen.

De zwemtraining werd gebruikt voor de techniek-opnames, een techniek setje en eindigde met een duur opdracht. Daarna mochten de zwemmers van het geweldige personeel van zwembad “de Brake” in Nunspeet nog even “los” in het subtropisch zwembad. Wie zou denken dat het energieniveau na een half uur landtraining en 2 uur zwemmen wat gezakt zou zijn, had het mis!

Na de lunch volgde een korte workshop over spanning en stress voor de wedstrijd. Het blijkt dat iedereen wel zenuwen kent maar we weten nu allemaal dat we die ook nodig hebben om goed te kunnen presteren en wat we eraan kunnen doen om niet te zenuwachtig te worden!

De verrassingsactiviteit van dit kamp vond plaats op zaterdagmiddag in het bos en het bestelde

GPS games

zonnige weer was volop aanwezig. Tijdens de GPS games kwam de echte sporters mentaliteit bij zowel de zwemmers als de coaches naar boven en was iedereen super fanatiek! Dit leidde tot een mooi spel met een winnaar maar alle groepen bleken sneller dan de groepen met volwassen deelnemers die net voor ons het spel hadden gespeeld…

Na dit spel had iedereen behoorlijk trek en gelukkig stond de nasi met satesaus en kroepoek al klaar bij terugkomst op de accommodatie. Die maaltijd ging er best in en daarna was het tijd om even te bellen met het thuisfront.

In de avond stond er nog een activiteit in de planning en de zwemmers mochten zelf aangeven hoeveel energie ze nog over hadden. Wederom leek niemand moe en werd de actieve en spannende activiteit gekozen. Want wie dacht dat door het donker naar het zwembad lopen spannend was…. Er kwam nog een schepje bovenop tijdens het Halloween disco zwemmen!

De laatste dag.

Na een goede nacht, waarbij een kwartier na bedtijd alle kamers muisstil waren, stonden er voor de laatste dag twee land- en zwemtrainingen gepland. Techniek stond weer centraal en alle zwemmers kregen ook individueel tijd met een coach om aan zijn/haar aandachtspunten te werken.

Voor de lunch werd er zelf eten bereid tijdens de populaire workshop “zelf koken”. Tussendoortjes

workshop gezonde tussendoortjes

als gezonde wraps en bananenpannenkoeken werden met veel enthousiasme bereid en opgegeten.

Hierna was het tijd voor een spelletje “wie ben ik” en toen werden de tassen alweer ingepakt. Ook kwamen alle zwemmers bij de coaches langs voor het bespreken van de video opnames. Tips en aandachtspunten werden in een document gerangschikt en voor elk verbeterpunt werden ook een aantal techniekoefeningen opgegeven. Zo kunnen alle zwemmers thuis met hun eigen coach aan de slag met hun verbeterpunten.

Techniek was natuurlijk weer de focus van de allerlaatste zwemtraining maar als afsluiting was er natuurlijk de estafette. Wij zagen meteen dat sommige zwemmers tijdens het kamp reuze-stappen hebben gemaakt! De ouders zaten al op de tribune en dus hadden de teams ook echte fans!

Zo vlogen de dagen voorbij en keerden alle zwemmers (en coaches) moe maar voldaan weer huiswaarts. Heb jij dit kamp gemist maar lijkt het je toch erg leuk om een andere keer mee te doen? Lees hier meer over onze zwemkampen in 2018!

Categories: Geen categorie