Herfstvakantie zwemkamp 2018

Het zwemkamp van de herfstvakantie is voorbij gevolgen en we hebben veel gave dingen gedaan! Lees hieronder het verslag van dag tot dag.

Dag 1

De eerste middag was het om 16.30 verzamelen. Het was voor iedereen best spannend want nu gaat het echt beginnen! Na het welkoms-praatje en het afscheid van paps en mams, hebben we een lekkere pasta gegeten. Dit was wel nodig want in de avond konden de zwemmers meteen flink aan de bak.

Tijdens de 1,5 uur durende zwemtraining werd er gewerkt aan de techniek van de schoolslag en de borstcrawl. Ook mochten alle zwemmers twee slagen kiezen waar onderwateropnames van gemaakt werden. De eerste training werd afgesloten met een estafette.

Weer terug in de accommodatie was het tijd voor een bakje kwark. In kwark zitten veel eiwitten waardoor de spieren vannacht optimaal kunnen herstellen.

En deze spieren hebben de zwemmers nodig tijdens het zwemkamp…

Dag 2

De dag begon vandaag met een zwemtraining van 2 uur. In kleine groepjes gingen de zwemmers aan de slag met de techniek van alle vier de zwemslagen. De training werd afgesloten met een duursetje voor het verbeteren van het uithoudingsvermogen.

Na het zwemmen ging de training verder op het land. Landtraining wordt gedaan met verschillende doelen en die van vandaag had teambuilding als doel. In kleine en grotere groepen deden we oefeningen die goed zijn voor de coördinatie en voor het versterken van het team gevoel.

Na de lunch stond er een grote spelmiddag op het programma. In twee teams werd er bij verschillende stations gestreden om de overwinning. Het laatste station was de stormbaan en hier werd het door de gelijke stand extra spannend!

Het diner bestond weer uit pasta en hierna kon er even met het thuisfront gebeld worden tijdens het bel-half-uurtje.

De tweede dag is (al bijna traditioneel 😉) afgesloten met de quiz. De onderwerpen waren de Olympische Spelen en de Jeugd Olympische Spelen. Ook hierbij eindigden twee teams met een gelijk spel maar gelukkig kon er door de schattingsvraag toch een winnaar bepaald worden.

Door alle inspanningen van vandaag was het rond 22.00 uur al stil op alle slaapkamers en dit is uitzonderlijk vroeg voor een zwemkamp!

Dag 3

Op de laatste dag stonden er twee zwemtrainingen op het programma. In de ochtend besteedden we aandacht aan de starts, keerpunten, finish en de onderwaterfase. Al deze onderdelen zijn ook erg belangrijk tijdens een wedstrijd en dus is het zaak ook deze goed te oefenen. In de middag hebben we gewerkt aan duur en deden we een leuk dobbel-techniek spel.

Tussen de trainingen door was het tijd voor serieuze zaken: de techniek analyses werden besproken. Individueel bekeken we alle opnames en bespraken we tips, verbeterpunten en techniek-oefeningen. De USB-stick met opnames en een document met alle tips krijgt iedere zwemmer mee naar huis zodat ze alles nog eens kunnen bekijken op een later moment of met de trainer van de club. 

Ook waren er tussen de zwemtrainingen door, nog twee landtrainingen. Tijdens de eerste landtraining was er aandacht voor mobiliteit en flexibiliteit van de spieren en gewrichten. De tweede landtraining had als focuspunt stabiliteit en was daardoor best pittig!

Wat een gaaf kamp was dit weer. We hopen dat alle zwemmers net zo hebben genoten als wij! Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met een zwemkamp? In de meivakantie en in de zomervakantie van 2019 staan er weer kampen op het programma. De inschrijvingen hiervoor zijn al begonnen!

Categories: Geen categorie, Nieuws