Even voorstellen…

Over iets minder dan 6 weken gaat het zwemkamp van de zomervakantie van start. De begeleiding van dit kamp bestaat uit een aantal bekende USWIM coaches maar ook uit een aantal nieuwe. Een bekend gezicht is Noa ondertussen maar we stellen haar nog even voor!

Naam: Noa Oldenhof

Noa

Leeftijd: 21 jaar (21-08-1997)

Studie: 4e jaar ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding)

Mijn specialiteit: 200/400/800 vrij & 400 wissel

Mijn slechtste slag: Schoolslag

Mijn beste prestaties: 3e NK 5000m bij de jeugd (2013), 1e ONK 4×200 vrije slag korte baan (2015)

Het meest trots ben ik op: Mijn enige individuele medaille van de 5000m bij de jeugd.

Zwemt sinds: Sinds seizoen 2003-2004 (toen ik 6 jaar werd).

Mijn favoriete zwemmers: Katie Ledecky/ Sharon van Rouwendaal

Wat ik belangrijk vind in het geven van zwemtraining: Dat er een wederzijdse band is tussen zwemmer en trainer/ coach waardoor het trainen voor beiden als leuk wordt ervaren. Er moet een doel zijn voor de zwemmer en deze moet de zwemmer ook weten. Ik vind het ook belangrijk dat zwemmers meedenken over de training, als trainer zal ik vooral

Noa in actie

vragen stellen zodat zwemmers zelf gaan nadenken over hun bewegingen in plaats van dat de trainer alles voorzegt.

Wat vind je er zo leuk aan om zwemtrainer te zijn? Ik vind het erg leuk om zwemmers het beste uit zichzelf te laten halen door ze beter te maken. Dit kan zowel op technisch als mentaal gebied. Doordat ik als zwemmer zelf ervaring heb, kan ik dit met de zwemmers delen en ze op deze manier nog meer motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

Leuk om te weten over Noa: In mijn vrije tijd vind ik het leuk om af en toe een rondje te fietsen op mijn racefiets. Verder doe ik in de zomermaanden af en toe mee aan een triathlon. Verder geef ik 3x in de week training bij De Dolfijn in Amsterdam waarvan 2x bij de minioren en 1x bij de junioren groep.

Lijkt het jou leuk om door Noa en de andere topcoaches te worden begeleid? Schrijf je nu in voor het zwemkamp! Er zijn nog maar 5 plaatsen vrij…

 

 


 

Categories: Geen categorie, Nieuws